torsdag den 30. december 2010

Jeg glæder mig til sengetid.

For så skal jeg læse videre i denne spændende og gode bog.

Det var Irene, som fik mine øjne op for Inger Gammelgaard Madsen. Hun skrev om Dukkebarnet på sin blog, og jeg læste den hurtigt derefter. Den var ikke nok, så Fremmed indtrængen fulgte efter.

Når jeg ikke læser faglitteratur, er jeg mest til krimier, og det er fedt at finde en forfatter, som man plinger med.

Før Inger Gammelgaard Madsen plingede jeg med Patricia D. Cornwell, som jeg vist har læst ALT af.

Hvem plinger du med ? - og hvad skriver vedkommende ?

onsdag den 29. december 2010

Ny ven af huset

Solvej kommer nu fast hver dag.

Hun sidder lige udenfor stuedøren ud til terrassen og guffer de halvgamle æbler, som hun får et af hver dag. Det foder, som ligger på fuglebrættet er hun ikke så interesseret i, men måske opdager de andre små fugle det en dag, når de har været sultne nok i lang tid nok.

Jeg har læst et sted, at de vilde fugle meget hellere vil have hjemmelavet foder, hvor man rører frø i smeltet fedt/margarine, så når denne pose er spist op, skal det prøves af. Det er nemlig ret hyggeligt at have fjerede venner lige udenfor vinduet.

mandag den 27. december 2010

En ekstra gave

Så troede man lige, at gaveregnen var ophørt ( ok ligefrem regn i min alder er vel også lidt meget sagt ), men i dag er min første dag på bloggen efter et kort fravær. Et fravær, som har været brugt på at stoppe den ene lækre ret efter den anden indenbords.

Som sædvanlig tjekker jeg lige, om nogen har smidt en lille kommentar til mig, og det havde June. Jeg havde nemlig deltaget i hendes Give away med nogle rigtig rigtig lækre præmier - og gæt hvem, der vandt en af dem. Og gæt så lige, hvem, der måtte vælge først.

Valget var svært, men hvad tror du, at jeg valgte af nedenstående ?

- 5 små bøtter Kusmi Tea.


- Stofpakke med 5 fat quarters fra Michael Miller´s Hegdehog Collection.

- Frit valg imellem bøgerne "Suveræne succeser" & "Køkkenfryd".

- 2 sko-poser fra VanFlittig. Den ene er allerede syet, og kan ses på billedet herunder. Den anden laves i det stof du vælger.

mandag den 20. december 2010

Julerødkål special.

Kun én gang om året laver jeg denne julerødkål.... selvfølgelig. Men se lige, hvor små rødkålshovederne er i år sammenlignet med et æble !!! Og sådan var det i alle butikkerne. Til gengæld lå prisen 3-4 kr højere end normalt.

Det er selvfølgelig langt nemmere at sætte Beauvais på julebordet, men jeg synes, at der skal være noget på bordet den aften, som man ellers ikke sætter på bordet. Det er jo ikke bare en almindelig tirsdag aften. Nedenfor kan du se ingredienserne til julerødkålen special.

Men hva´ med dig selv ? Hva´ sætter du på bordet, som ikke kommer på bordet en almindelig aften ?

Opskrift på julerødkål special:

1 stort eller 2 små rødkål og 3 rødløg skives og steges i olie 5-10 minutter, inden nedenstående tilsættes, mens gryden stadig står på blusset, og mens der af og til omrøres.
  • 3 skrællede æbler i tern
  • 3 tsk. kanel
  • 16 ss rørsukker
  • 1 stang vanille ( bare læg stængerne i gryden, når indmaden er taget ud )
  • salt
  • peber
  • ½ dl. cognac
  • 1½ dl. æblecidereddike
  • saften af 3 appelsiner
  • revet skal af 1 appelsin i fine strimler
  • 1 dl. tørrede tranebær
  • 8 spsk ribsgele
  • 8 spsk honning
Oprindeligt er opskriften Anne Larsens, men da den med årene er blevet efter hukommelse, svarer indholdet vist ikke længere til den originale. Men god det er den !!

mandag den 13. december 2010

Når man bare har lyst til at lette låget.

Jeg har opdaget, at noget ser rivende galt ( ? ) eller i hvert tilfælde underligt ud her.

For en lille uges tid siden fjernede Fatter og jeg lidt sne foran indgangen.... de skulle jo gerne have frisk ilt tilførsel, var vores tanke, men se nu der !!#¤!!

Foran ind og udgangspartiet ligger nu flere døde bier, og det samme gør der ca. 2 meter væk fra bistadet.

Man har bare sådan lyst til at løfte låget og se, hvad i alverden der foregår dernede.

lørdag den 11. december 2010

Hva´ vil du gi´ for et juletræ ?

Marius her fra har fået købt juletræ i dag til en pris, som hører Amalienborg til i mine øjne. 430,- Danske dask måtte hun give, og indrømmet: Det er et rigtig flot træ.

Vi var i år heldige at lave en god gammeldags byttehandel med nogle søde mennesker. Vi giver noget hjemmelavet ( honning + noget andet guf ), og fik til gengæld selv lov at vælge træ i deres lille skov.

Det er et fint træ - dog ikke så tæt, at man ikke kan se svigermor igennem grenene ( som skov ejeren grinende beskrev et perfekt træ ). Og så har det hele 2 toppe !! Det så vi, da det lå fældet. J

Hvad er dine kriterier, når træet skal i hus - og hva´ vil du gi´ ?

fredag den 10. december 2010

Forkælet kat.

Katten Sorte nyder varmen herinde og tilbringer halvdelen af døgnet inde på det varme badeværelsesgulv. Og den anden halvdel tilbringes på Sønnikes aflagte skijakke + et uldtæppe ovenpå et varmt gulv i bryggerset. Ud vil hun helst ikke. Men det går jo ikke !!

Så hver dag ved middagstid tager jeg støvler på. Skifter hønsenes vand og tager en pibende Sorte på armen. Så går turen ned til bageste hjørne i haven, hvor hun forsigtigt sættes ned på den kolde snedækkede jord. Hun skal selv gå turen tilbage, for lidt motion skal hun altså have. Og når hun først er blevet tvunget ud, kan hun også godt finde på at gå på opdagelse en lille times tid, inden turen igen går til skijakken.

Mon andre misser også har det sådan i den kolde tid .....

mandag den 6. december 2010

Slut med kolde fødder. Specielle sutsko.

Efter en kold tur i sneen er disse lykken.

Sutterne har fyld af hørfrø, hvilket gør dem temmelig besværlige at gå rundt med. Men til bare at sidde stille under et tæppe eller til at tage på i seng, så fås det ikke bedre..... Et par minutter forinden skal de dog lige i microovnen for at blive varmet op. Men som Coolstuff selv siger:"Så tager opvarmningen ikke længere tid end en micropizza - disse er bare meget skønnere at have på fødderne J

Det lyder helt tosset - men det virker !!

torsdag den 2. december 2010

Lad nakkehårene rejse sig

Fik pludselig lyst til at høre noget "helligt" og fandt dette vidunderbarn på Youtube.

Vejen til mandens hjerte.

Her kan du finde alle mulige og umulige skønne gummistøvler til ham, hun og ungerne. F.eks. brude gummistøvler som her.

Der er også støvler til dig, som altid har det lange ben foran.


Et par total blær gummistøvler til børnehaven..... og egentlig ikke forfærdelig dyre.

Eller et par "Man Eater" støvler, som måske går lige til hjertet.

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger