fredag den 13. august 2010

En tåbelig solbær gele føljeton. Del 2

Solbærsaft portionen fra i forgårs blev så tåbelig lille, at jeg næsten ikke gad rode med den. Men et dybt kig i kummefryserens bund resulterede i en flot portion glemte frosne ribs, så nu kom de med i legen.

Klog af skade siden sommerens fremstilling af hyldebærblomst drik, havde jeg denne gang indkøbt nok kemi. Og det blev der også brug for.
Glassene ( der var mange ), som jeg gennem året har gemt ( også her klog af skade ), blev vasket af igen og badet i kogende vand.

Saften fra solbær og ribs, som var løbet gennem sien, fik nu tilsat geleringspulveret, lidt sukker og kogt op. Og nu røg det sidste sukker i og hele baduljen kogte 15 minutter. Der går 1 kg. sukker pr. liter frugtsaft og et brev geleringspulver.
Og her er en lille klat af det færdige resultat. Nu vil jeg hen og vaske glassene ordentlig af udenpå, for da geleen skulle hældes på glas, begyndte den at stivne midt i hele processen. Den tynde fine stråle blev derfor forvandlet til en kraftig, som nogen gange ikke engang kunne ramme glassets hul.

Vinterens forråd er på plads, men en sand geleringsmester bliver jeg vist aldrig.

7 kommentarer:

 1. Hmm, den ser ellers fin ud. En anden gang vil jeg foreslå at du laver geleen på 1/3 æble - så er der naturligt pektin nok til at den sætter sig uden at det går ud over den fine solbærsmag ;-)

  SvarSlet
 2. Hihihi ja undskyld med kunne lige se dig for mig, med gele alle andre steder end i glassene.... Lige noget der helt typisk VILLE ske for mig.... hihihi

  Men fint ser det ud !

  Hyggehygge
  og rigtig god weekend
  Marianne

  SvarSlet
 3. Klidmoster: Tak for tippet. Det er velkomment, for jeg skal da helt sikkert prøve igen næste år. Kan man så helt undvære geleringspulver ?

  Jule Mig: Ja det var ( er ) en farlig redelighed :D Men man er nu lidt stolt, når man efterhånden sætter sådanne glas i forrådskammeret.

  Go´ weekend her fra.

  SvarSlet
 4. godt det lykkedes at få geléen i hus.....og øvelse gør mester...det bliver bedre næste gang.....

  SvarSlet
 5. Vedr. super melet, så se på Aurions hjemmeside hvor det forhandles.
  www.aurion.dk

  Karen

  SvarSlet
 6. hi,hi, gad vide om jeg tør prøve at lave gelé af mine paradisæbler, det lyder som om det er noget af et projekt. Skal man mon nødvendigvis anskaffe sig sådan et stativ og en syltesipose som jeg kan huske min mor havde ?

  SvarSlet
 7. Karen: Jeg var skam inde og kigge på dit link, som jeg i første omgang havde overset. Og faktisk forhandles det i en lille ny butik her i byen. Så der skal jeg ind og have det afprøvet. Tak for tilbagemeldingen.

  Sussi: Ja det er en god ide med sådan et stativ. De fås vist i Fakta lige nu. Og paradisæbler har jeg også planer om at få afprøvet i år. Det skulle også være fantastisk.... og lad dig nu ikke skræmme af sådan en køkken-idiot som mig. Bare klø på.:)

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger