Sidste år sloges jeg mange gange med forskellige frugter om at omdanne dem til gele. Og hver eneste gang - pånær den sidste - tabte jeg kampen. Tyndt splask endte jeg op med. Men den ene portion, som stivnede, som den skulle, smagte ubeskrivelig. Det var en ribsgele med vanille toner. Englene sang !! I år åd fuglene dog ribsene, så jeg måtte gå på rov i min Faders have, og her er hvad jeg kunne hjembringe. En tåbelig lille portion modne solbær. Når frugterne er for modne, har de svært ved at stivne, så jeg må vist have lidt kemisk hjælp.
|
Åhhh jeg har tidliger plukket massevis af solbær på "pluk-selv" solbær steder, og kogt solbærgele i lange baner. Normalt syntes jeg ikke det var et problem at få det til at stivne, hvis der kom den anbefalede mængde sukker i, og det er jo temlig meget. Desværre kan min ryg ikke holde til at stå bøjet over buskene mere, så jeg køber gele i små glas nu. Har fundet ud af at solbær gele er hyldevare næsten alle steder i Sverige, her i DK er det efterhånden kun få steder man kan købe det.
SvarSletJeg er spændt på at høre om du får god gele ud af dine anstrengelser.
Ha' en dejlig aften.
Uhm, og så lige på en franner med jordnøddesmør :-P
SvarSletDet bliver spændende om det lykkedes for dig at få det omdannet til gelé....pøj pøj....
SvarSletUhm solbær... Jeg har lavet masser af solbærsyltetøj, har aldrig prøvet at lave gelé.
SvarSletSpændt på om det lykkes for dig :-)
Inge: Ja ryggen bryder sig ikke om det. Jeg plejer bare at klippe grenene af på ribsbuskene med flest ribs på og så sætte mig ned og hygge mig med at "ribbe". Jeg har endnu aldrig prøvet solbær geleen.
SvarSletKlidmoster: Med jordnøddesmør ? Den var ny for mig, så det må jeg prøve.
Rejen: Tak, du må X´e fingre for mig ;)
Margrethe: Jeg er den eneste her i huset,som kan lide solbærsyltetøj, så det har jeg aldrig "Fået lov til at" lave. Men solbær gele får jeg lov til, fordi de ved, at den er uundværlig i min brune SOVS.