lørdag den 16. oktober 2010

Hvad skal der blive af dig ?

For mange år siden meldte jeg mig som organdonor i tilfælde af min evt. død.

I dag har jeg ændret mit synspunkt og lavet registreringen om.
Hvorfor ?

Nu har jeg de sidste mange år ment, at de, som sagde nej, var så egoistiske, at det drev. Men stille og roligt har frygten overmandet mig.

Det er selvfølgelig uvidenhed fra min side. Jeg spekulerer bare på, hvad der ville afgøre min skæbne, hvis jeg havnede på et hospital med nogle organer, som en ulykkelig læges syge elskede barn havde brug for.

Ved godt, at jeg sikkert har set for mange gyser film, men tvivlen nager bare så meget, at jeg har ændret mit udsagn på http://www.tagstilling.dk/

Måske er du af en helt anden mening ? Men har du taget stilling ?

7 kommentarer:

 1. Jeg er også organdonor, har altid tænkt at når jeg ikke selv kan bruge kroppen mere, så ville det være fint om andre kunne have glæde af den..
  Jeg er måske meget naiv, men den tanke du har fået, har jeg aldrig tænkt..

  SvarSlet
 2. Jeg har lige fået nyt sygesikringsbevis, og med det fulgte en tilmedling som donor, den er ikke sendt endnu, men det bliver den.

  SvarSlet
 3. Det er mange år siden jeg meldte mig som organdonor, og det har jeg ikke tænkt mig at ændre på.

  SvarSlet
 4. Ja jeg har ogå meldt mig som organdonor for mange år siden, mine børn også....Jeg tror at kontrollen er god nok, jeg mener at der skal mere end 1 læge til godkendelse af hjernedød, bortset fra at mine dele nok er ved at være så slidte at de nok ikke vil bruge dem....;-D....Men man skal gøre som man føler for, fint nok, så længe du har taget stilling og ikke overlader det til familien i en svær stund...

  SvarSlet
 5. Er ikke donor, og bliver det heller ikke !

  Jeg tror ikke på nogen religion - Men jeg har en meget stærk tror på at kroppen skal bevares hel... Både som levende og død.

  Hvor troen kommer fra, ved jeg ikke... Den sidder bare meget dybt i mig.

  Jeg ønsker heller ikke at modtage blod, med mindre det er den aller sidste løsning.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Inge: Nej det er da ikke naivt af dig ikke at tænke sådanne tanker.
  Michael: Det var da fornuftigt.
  Pia: Jeg troede nu heller ikke, at jeg ville ændre det - måske ændrer jeg det også tilbage en dag ?
  Rejen: Lige præcis !!
  Marianne: Det er jo næsten på linie med Jehovas tanker. Hvorfor vil du ikke modtage blod ? Men uanset hvad, så HAR du da taget stilling.

  SvarSlet
 7. Jeg er selv tilmeldt donorregistret. Det sørgede jeg for for mange år siden. Nogle gange synes jeg, det er ubehageligt at tænke på, så det prøver jeg at lade være med.

  Jeg synes til gengæld ikke, det er egoistisk ikke at ville være donor. Heller ikke, selv om man selv ville ønske at modtage organer, hvis det en dag blev aktuelt. Jeg synes, det er så privat, at man ikke kan tillade sig at dømme andre på det.
  Og organer skal man jo heller ikke donere som en "forsikring", til hvis man selv skulle få brug for nye organer. Det skal være noget, man gør, fordi man vil.

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger