lørdag den 23. oktober 2010

Pærenemt brød, som ikke giver klæbrige fingre.


Til dagens græskarsuppe bagte jeg dette brød, som selv et barn kunne have bagt.

Nedenstående ingredienser blev bare rørt sammen med en grydeske, sat til hævning 1 time og hældt ud på en bageplade med kanter ( det hæver meget ). Her slumrede dejen så igen ½ times tid, blev masseret med rigelig olivenolie og drysset med groft salt og klippede rosmarin kviste.

Fatter var helt pjattet med det og syntes, at det mindede om pizza bagt i rigtig pizza ovn.

Man kan også presse cherry tomater ned i dejen og bage dem med. Det ser flot ud.

  • 50 gr. gær
  • 2 tsk. groft salt
  • ½ dl olivenolie
  • 7 dl. vand
  • 5-600 gr. mel
.....................................................
½ dl. olivenolie til at smøre ovenpå
2 store stilke rosmarin

Dejen skal være let flydende, men ikke så meget, at den flyder helt ud og bliver flad.

Bages 20 minutter ved 250 gr.

7 kommentarer:

  1. Uhmm det ser lækkert ud,det må afprøves

    SvarSlet
  2. Tak for kommentaren til min blog om græskar. Jeg synes de er imponerende på den måde de er skåret ud. Når det er mig ,der skærer bliver det bare sådan nogle lige streger. Dem ,der har skåret de runde øjne der er på de viste græskar må virkelig have haft en meget skarp kniv.
    Mvh Kirsten

    SvarSlet
  3. Kirsten: Du har nok ret i det med kniven... her har jeg blot taget husets dårligste knive frem. Og hvis der endvidere tilføjes en god portion tålmodighed, er vi vist nærmere målet.

    SvarSlet
  4. Hvor ser det lækkert ud !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  5. Uhm... det ser lækkert ud.
    Elsker sådan noget brød.
    Tak for dine altid søde kommentarer på min blog.
    Ha´en dejlig Søndag.
    Knus Susi

    SvarSlet
  6. Det lyder meget lækkert - og også dejligt nemt :-)

    SvarSlet
  7. Uhmmm- Brød og rosmarin er bare såå godt !

    SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger