søndag den 30. januar 2011

Have drømme... eller mareridt ?

Nu har jeg været i drivhuset, hvor rigtig mange ( faktisk alt for mange ) ting har fået lov at overvintre i al deres elendighed.

Der er stadig indtørrede chiliplanter. Ganske vist kun et par stykker, men nok til at jeg burde have en over snuden.

Alle mine så-ting står der også, og nu skal de til og i gang igen. Zink spirepotterne skal have en ordentlig omgang med sæbevand, fyldes med så og prikle jord. Og så begynder det sjove: at så.

Jeg har en million forskellige frø, som skal afprøves i år, og kender jeg mig selv, ender jeg med stress symptomer i marts. Men det er det hele værd.

I år er havetrenden at have sin egen nyttehave. Det er lige efter mit hoved. Jeg har altid gået mest op i det, som kunne puttes i munden. Blomster skal der selvfølgelig også være, men det spiselige står øverst på listen.

Er du begyndt at tænke på såning endnu ? Og er du mest til det for øjet eller det til ganen ?

14 kommentarer:

 1. jeg har en have den består mest af græs og en lille smugle blomstre og lidt til at spise :) jeg gør ikke så meget ud af haven ,men nyder at sidde i den om sommeren :)

  SvarSlet
 2. Jeg er mest til noget for øjet, men kan mærke at køkkenhavetrangen begynder at melde sig - igen.
  Har inddraget den gamle køkkenhave til blomster, men vil i år starte lidt i det små med tomater i det gamle drivhus, og så måske finde en plet til græskar (nogle af de flotte grønne).

  Det er da en start - ikke? :)

  SvarSlet
 3. Jeg elsker at lægge planer for, hvad der skal sås - men jeg er ikke til køkkenhave, så det er alt det andet, der tiltrækker mig :-) Også gerne bare et par kerner fra en citron og så se, hvad der kommer ud af det.

  SvarSlet
 4. Jeg elsker min have.. altså at være der, at se på den, ikke at arbejde i den.. ikke ret meget i hvert fald... :-) Jeg planter et par sommerblomster i potter på terassen, og bøjer mig måske efter et enkelt æble på græsplænen.. hjælper med at klippe hæk, og forlader den for at køre på golfbanen og se på græs og buske som greenkeeperne holder så fint.
  Nej jeg er ikke havemenneske, og jeg har endda to store grunde der skal holdes nede.. :-)

  SvarSlet
 5. Ja jeg elsker have!! Vi har desværre en MEGET lille have men så er jeg til gengæld gartner i et kæmpe havecenter, og får det meste af behovet dækket der :-)
  Nyttehaven har været på mode igen i nogle år. Det har resulteret i at vi som havecentre har haft meget svært ved at skaffe nok frugttræer. Men det har heldigvis også resulteret i at der er blevet lavet mange nye og bedre sorter.
  Jeg er til både øje og gane. Jeg må dog nøjes med blomster herhjemme og frugt på en slægtnings gård. Har et enkelt søjleæbletræ hjemme. Åh jeg glæder mig til at blive genansat om 1½ måned ca.

  SvarSlet
 6. Hej Mutter
  Jeg skal både have noget til øjet, næsen og maven... som jeg plejer. Grønkål til hele vinteren til både os og hønsene.
  hilsen Lone.g

  SvarSlet
 7. Jeg har også begge dele, men mest blomster. Har dog sået mine chilier som det første.
  Vi har en meget stor have og jeg vil gerne rigtig meget at jeg så måske ikke når det hele er noget andet :-)

  SvarSlet
 8. Ja, jeg er til både blomster og køkkenhave. Køkkenhaven fylder mere og mere. Ganske enkelt fordi det er skønt at gå ud og hente grønsager til aftensmaden. Blomster vil jeg dog ikke undvære og vi har heldigvis plads til det hele - også frugttræer og -buske.

  Ha´ en god uge
  /Birgitte

  SvarSlet
 9. Belladotte: Sådan vil jeg også have det, når jeg bliver gammel engang ;)
  Lene: Glæd dig til at blive trendy :)
  Madame: Vi skulle være naboer, for så kunne vi bytte hen over hækken.
  Inge: Hvorfor er du så ikke endt op med bare én lille grund ? Men du lyder dejlig afklaret omkring det. Det kan jeg godt lide.
  Mysticia: Det må være helt umenneskeligt at se alle de nye ting og så ikke kunne få plads til dem derhjemme.
  Lone G: Du må have flotte mørkegule æg også. Skønt.
  Margith:Det gør nok heller ikke så meget... især ikke, hvis du kan tage det roligt som fx Inge "længere oppe" i kommentar feltet.

  SvarSlet
 10. Birgitte: Det lyder som en drøm. Jeg ville gerne have mere plads og så have en frugtplantage... bare en lille en.

  SvarSlet
 11. Hej Mutter...ja jeg er allerede begyndt at tænke på såning og har allerede købt de fleste frø, lagt haveplan og en del chiliplnater er allerede forspiret under kunstig lys....men jeg har ikke uanede pærer med kunstig lys så mange af de planter som iøvrigt skal forspires indenfor som tomater f.eks...der er kunsten at gøre det på et tidspunkt, så de ikke bliver for ranglede inden de skal ud enten i drivhus eller friland....man kan selvfølgelig bruge mistbænke til nogle planter for at få dem til at komme tidligere....men jeg er helt klar til foråret og det må gerne snart komme...og må gerne tyvstarte i år...jeg synes vi trænger efter de sidste to års lidt hårde vintre...
  og vi er ved at rydde op i en del af vores store drivhus, som ikke har været i brug...og her skal en del chiliplanter stå...vi blev nemlig begge to helt solgt til chili sidste år, hvor vi havde et par sorter....og det bliver også mest spiselige planter men også georginer, hvis de overlever...og også lidt andet indenfor blomsterverdenen...

  SvarSlet
 12. Ja, der skal sås rodfrugter, persille og plantes kål.
  Lidt ærter og radis i forskellige hold hen over sommeren.
  Ikke de store ting; men nok til lidt hakkearbejde i morgenstunderne.

  Jeg har hovedvægten på mine gamle frugtsorter, som jeg går meget op i at bevare, men ææælsker frøkatologer og -poser.
  Bruger tit frøposer som gaver hvis der er en anledning i foråret.

  mvh

  www.farmer.smartlog.dk

  (Dit system vil kun godkende mig som "Anonym" )

  SvarSlet
 13. Anita: Du er godt nok nået langt. Der bliver vist ingen stress hos dig.
  Anonym:Er det mest æbler eller også andre slags frugt ? Jeg ved ikke, hvorfor du kun skrives som anonym ?

  SvarSlet
 14. Jeg har lige set denne hjemmeside om stress og stress symptomer: http://www.psykisksundhed.dk/stress
  Jeg synes det er meget interessant.

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger