mandag den 6. september 2010

Hvad ved du om æblemost ?

Hjemmemost havde vovet sig til høstmarked igår og fremviste, hvordan æblemost blev lavet i et snup-tag. Maskinerne dertil er jo ikke helt gratis, så Fatter og jeg mente nu nok, at vi kunne få æblemost derhjemme uden de store pressere.

I vinter købte vi en saftpresser, som dengang lavede en meget tynd æblegrød istedet for æblemost. Den smagte også underligt, så maskinen blev bare sat på loftet. Men nu ville vi prøve den igen, for gennem Fatters biavl har vi erhvervet en super fin si, som nok skulle kunne filtrere frugt kød fra saft. Men igen føj for en ulykke. Smagen var ikke god. Den smagte af maskin-olie. Nu er den maskine strittet ud ad bagdøren !!

Noget nyt maskingrej måtte i brug. Æblerne blev først hakket i småstykker i en foodprocessor og et stykke citron med skal og hele molevitten blev tilsat hver skålfuld for at undgå, at æblerne blev brune. ( Det havde ingen effekt... uden på smagen )


Den revne æblemasse blev hældt på Fatters honningpresse, og ud kom nu den fineste saft.

Eneste men var bismagen af citron og den halvkedelige farve.

Har du nogen erfaring med æblemost fremstilling ?

4 kommentarer:

 1. Mindre end ingenting.. Mine bedsteforældre boede på sydfyn i en have med masser af æbletræer. De smalede æbler og kørte dem ind til Ringe på Rynkeby mosteri, og byttede dem til kasser med æblemost på flasker, som vi unger drak i løbet af vinteren.

  SvarSlet
 2. Hmmmmm Vi har en lille dims i kld... Ved egentlig ikke hvad den hedder... Men man kommer frugt eller grøntsager i... og ude kommer der juice i den anden ende...

  Det er ikke helt klart som det man køber, men smagen er fin...

  Det tager en krig at gøre den ren, og der skal meget frugt til... Så.... derfor er den endt i kld...

  Håber I finder en løsning


  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Hmmm, jeg plejer også bare at købe den på karton i Netto, så jeg kan desværre heller ikke hjælpe....men æv for maskiner der ikke dur....smadder-ærgeligt....men æblemost med citronsmag....det har jeg så godt nok ikke prøvet ;-))

  SvarSlet
 4. Inge: Ja, det kan man stadig gøre nogle steder, men det koster vist en halv krig, tror jeg.

  Jule Mig: Uhyggeligt med alle de maskiner, som er stillet hen på lofter og i kældere.

  Rejen: Næste gang æblemost kommer nok også fra Netto, men nu havde min gamle far lige et par æbletræer, som bare stod og ikke blev "benyttet".

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger