søndag den 19. september 2010

Høns med muller.

Sidste gang vi havde høns, sagde jeg, at jeg ikke skulle have den samme race igen.

Ikke fordi de ikke blev store, flotte og kødfulde. Nej fordi de til sidst var så tunge, at benene ikke kunne bære dem, og de derfor bare lå sløvt hen. Det var ikke dyrevelfærd.

Steffen ( som jeg ikke ved, om man kan besøge på en blog ? ) kom med årets gode råde. Simpelthen bare at placere mad og vandskål i hver sin ende af hønsegården, så de i det mindste blev tvunget til at bevæge sig en smule.

Indtil videre virker det godt. Hønsene både går og spurter rundt og er skønt aktive. De har et perfekt liv, så vi bør kunne spise dem med rimmelig god samvittighed om en måned efter to.

7 kommentarer:

 1. genial ide.. det er gratis motion så det basker.. :-))

  SvarSlet
 2. jeps powerwalking skal der til...hihi....;-D....hvor er billederne af hønsehoppene blevet af ? var de for hurtige til at snuppe druer ??? hihi god aften til dig...

  SvarSlet
 3. Jeg har så stor respekt for folk, der avler deres egne spisedyr - med fokus på dyrenes velfærd. Jeg kunne det ikke selv - af den simple årsag, at jeg ville tudbrøle, hver gang en høne skulle slagtes. Men jeg synes, det er cool, at I gør det. Og god motionsidé :D

  SvarSlet
 4. Reke: Jeg kan heller ikke gøre det - så jeg er indenfor under halshugningen og må også lige synke en ekstra gang, inden de pelses.
  Rejen: Lykkedes desværre ikke, men næste år prøver jeg igen.

  SvarSlet
 5. Hyggeligt ser det ud... Men tror ikke jeg ville kunne spise noget...jeg selv havde passet på...

  Og så kan jeg ikke lade være med at tænke på... Mon også jeg ville tabe mig... Hvis jeg placerede køkkenet i kld.... Så jeg skulle helt ud af huset... For at ... komme i køkkenet !!!

  Sikkert... Men... nej... hihihihi

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Dejligt kyllngeliv.

  Jeg har faktisk et par gange ladet en høne- og en hanekylling af samme race/type gå, til de blev så gamle at hønen lagde æg. Så det ER muligt, selvom de kun er avlet til at blive ca. 40 dage gamle.

  "Racen" er egentlig ikke en race, men hybrider, altså en krydsning af 2 indavlede linier.
  Tilbage i tiden er der bl.a. hvid plymuth rock og wyandotte indblandet.

  SvarSlet
 7. Farmer: Okay. Det vidste jeg ikke. Disse får nu ikke lov at gå ret længe endnu, for det vil være synd for de tilbageblevne, når deres søskende fosvinder.

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger