Det tager lang tid, men for søren da, hvor nogle lækre varianter vi allerede har fremelsket. Her får du opskrifterne, så du også kan gemme sensommerens smage til de mørke måneder.
Grunden til den lange tilberedningstid er, at urtesaltet skal tørre temmelig længe i ovnen. Havde vi gjort det tidligere på året, kunne saltet have tørret i solen.
Her i den fugtige mørke tid spreder vi salt + de hakkede urter ud på en plade med bagepapir og lader det tørre i varmluftsovn ved 50 gr. Hvor lang tid ? 2-5 timer eller indtil det er tørt og urterne kan smuldres mellem fingrene.
Mutters grønne urtesalt.
- 300 gr. sydesalt
- 1 dl. persille
- 1 dl. oregano blade
- 1 dl. basilikum blade
- 1 dl. rosmarin stilke
- 1 dl. timian blade
- 3 fed hvidløg
- 300 gr. sydesalt
- 8 fed hvidløg
- 1 - 2 chili uden kerner
- ½ dl. oregano blade
- ½ dl. rosmarin stilke
Har du en god opskrift på urtesalt, som du vil dele ?
jeg laver også urtesalt.. Jeg tror jeg efterhånden har lavet 10 kg.. Familie og venner er vilde med det..
SvarSletJeg lader mit ligge og tørre på pladerne, et døgns tid.. Roder lidt i det når jeg kommer forbi..
God dag søde Mutter.
Mette Lykke: 10 kg !!! Så er du jo allerede prof. Mener du tørre uden ovn varme ?
SvarSletDu må lægge nogle "Lykke" opskrifter på din blog.
DET lyder spændende!!! og skal helt klart prøves....og sikken en god vært/inde gave det også er :O)
SvarSletHar opdaget din blog efter en kommentar hos mig ☺
SvarSletJeg tror da også jeg vil prøve at lave urtesalt en dag.
Pia: Ja det skal du bare gøre. Det smager ubeskriveligt, og det er så lækkert at kunne få rosmarin smag stadig i februar bare ved at drysse med urtesalt.
SvarSletdejlige opskrifter på urtesalt :)
SvarSletlaver selv urtesalt ca 20-30 kg om året, syder også selv saltet
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletSkal hvidløgene også hakkes eller hvordan med dem?
SvarSlet