tirsdag den 21. september 2010

Urtesalt. Sådan gør du.

Der er blevet lavet urtesalt i det Mutterske hjem.

Det tager lang tid, men for søren da, hvor nogle lækre varianter vi allerede har fremelsket. Her får du opskrifterne, så du også kan gemme sensommerens smage til de mørke måneder.

Grunden til den lange tilberedningstid er, at urtesaltet skal tørre temmelig længe i ovnen. Havde vi gjort det tidligere på året, kunne saltet have tørret i solen.

Her i den fugtige mørke tid spreder vi salt + de hakkede urter ud på en plade med bagepapir og lader det tørre i varmluftsovn ved 50 gr. Hvor lang tid ? 2-5 timer eller indtil det er tørt og urterne kan smuldres mellem fingrene.

Mutters grønne urtesalt.
  • 300 gr. sydesalt
  • 1 dl. persille
  • 1 dl. oregano blade
  • 1 dl. basilikum blade
  • 1 dl. rosmarin stilke
  • 1 dl. timian blade
  • 3 fed hvidløg
Fatters røde urtesalt.

  • 300 gr. sydesalt
  • 8 fed hvidløg
  • 1 - 2 chili uden kerner
  • ½ dl. oregano blade
  • ½ dl. rosmarin stilke
Den røde er min ynglingssalt, men huset lugter af hvidløg mindst 5 dage efter tilberedning... uanset hvor meget du lufter ud.

Har du en god opskrift på urtesalt, som du vil dele ?

8 kommentarer:

  1. jeg laver også urtesalt.. Jeg tror jeg efterhånden har lavet 10 kg.. Familie og venner er vilde med det..
    Jeg lader mit ligge og tørre på pladerne, et døgns tid.. Roder lidt i det når jeg kommer forbi..
    God dag søde Mutter.

    SvarSlet
  2. Mette Lykke: 10 kg !!! Så er du jo allerede prof. Mener du tørre uden ovn varme ?
    Du må lægge nogle "Lykke" opskrifter på din blog.

    SvarSlet
  3. DET lyder spændende!!! og skal helt klart prøves....og sikken en god vært/inde gave det også er :O)

    SvarSlet
  4. Har opdaget din blog efter en kommentar hos mig ☺

    Jeg tror da også jeg vil prøve at lave urtesalt en dag.

    SvarSlet
  5. Pia: Ja det skal du bare gøre. Det smager ubeskriveligt, og det er så lækkert at kunne få rosmarin smag stadig i februar bare ved at drysse med urtesalt.

    SvarSlet
  6. dejlige opskrifter på urtesalt :)


    laver selv urtesalt ca 20-30 kg om året, syder også selv saltet

    SvarSlet
  7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  8. Skal hvidløgene også hakkes eller hvordan med dem?

    SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger