tirsdag den 2. november 2010

Me - a shopaholic.

I går begyndte Fatters og mit første juleskænderi.

Det er tidligt i år. Vi plejer først at begynde, når de store sække med julegaver begynder at besværliggøre det at komme ind i seng.

Indrømmet: Jeg er shopaholic, når det gælder julegaver. Sådan har det altid været i mit hjem, - altså at vi pakkede julegaver op i massevis. Fatters barndomsjul vil jeg ikke komme ind på her. Blot konstatere, at vi her er som ild og vand.

Men hvad med de, som ikke engang har eget tag over hovedet ?

Det var i hvert tilfælde en underlig følelse jeg havde, da jeg 10 minutter senere stod med arrigskabspulsen dunkende efter skænderiet og forsøgte at smile til den unge mand, som stod og solgte "Hus Forbi". Men avisen fik jeg købt !!

"Hus Forbi" udkommer en gang i måneden, og det nye nummer er lige kommet på gaden. Det koster 20,- og her får avissælgeren/den hjemløse selv de 8,-. Men man er jo altid velkommen til at give ham ( jeg har endnu aldrig set nogle kvinder ) lidt ekstra.

Og nej den hjemløse er ikke bare dovent udskud, som bare lever på nas !!! De fleste af dem har psykiske problemer og kan vitterligt ikke selv tage vare på dem selv på en måde, som muliggør, at de kan skabe en fornuftig tilværelse for dem selv.

De er alle en anden kvindes barn, som kom galt afsted, og når samfundet ikke kan hjælpe dem, kan du vel nok undvære lidt, næste gang du går forbi, ik´?!!

4 kommentarer:

 1. Uha.. forskellige juletraditioner kan altid få gang i et par gode diskussioner.. ;-)
  Giver dig helt ret i dine ord om de hjemløse..

  SvarSlet
 2. Puha håber du har fået pulsen ned i normalt leje igen....jeg har set et par kvindelige Husforbi-avissælgere og ind imellem køber jeg avisen....Her til op til står der også mange indsamlingsbøtter til Frelsens hær og der smider jeg også altid noget i....de hjælper rigtig mange familier her til jul....

  SvarSlet
 3. Rejen: Ork jo pulsen er faldet ned for denne gang... men det siges jo ellers, at man skal sørge for at få den op en gang imellem.

  SvarSlet
 4. Hvor blev jeg glad da jeg læste dit indlæg her om Hus Forbi og de hjemløse.

  Mit hjerte bløder hver gang jeg møder en hjemløs ,jeg køber altid deres blad og lader dem beholde bladet så det kan sælges igen.

  Jeg har lige haft en Give away på min blog for at gøre opmærksom på strik til hjemløse, mange af os der strikker produktier jo mere end vi selv og vores familie kan bruge, så strikker vi til gavekassen.......men hvorfor ikke til de hjemløse ????

  Jeg har ikke været forbi din blog før men her må jeg vist læse med......dejligt sted !!!

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger