torsdag den 4. november 2010

Sensommerfrugter.

I går faldt mit blik på en plante, som står op ad carporten. Den har gennem sommeren blade på modsat nu, og derfor har jeg ikke opdaget dem før nu.

Planten kom min far slæbende med for et par år siden. Han havde købt den i et supermarked til ingen penge og gav mig og min søster hver sin.

Når du nu undrer dig over, hvilken plante det er, kan jeg godt forstå det, for frugterne ligner slet ikke de frugter, som man sædvanligis køber i Føtex.

Men det er altså kiwifrugter, som havde gemt sig i massevis bag bladene.

Normalt smager disse kiwi sødt og dejligt og slår enhver importeret grøn kiwi, men desværre var de nået at blive lidt for overmodne.

Næste år må jeg huske at høste dem i september, hvor de er på deres højeste.

Har du frugtbuske eller træer derhjemme ?

14 kommentarer:

 1. Næh, tænk at du har en kiwiplante - det har jeg ikke hørt om før. Forestillede mig vist, at de gror i troperne.
  Vi har to æbletræer og mange hyldebuske, som især fuglene er lykkelige for. Jeg spørger dog pænt om lov, så vi får lidt selv ...

  SvarSlet
 2. Okay, det troede jeg heller ikke man kunne dyrke her i Danmark....ærgeligt at du havde glemt dem....kan man ikke lave syltetøj eller marmelade af dem ? Jeg har ingen frugttræer ville være lidt voldsomt på altanen....hav en god aften...

  SvarSlet
 3. På første billed lignede det umodne dadler (ikke at jeg ved hvordan dadler på træ/busk ser ud), men Kiwi havde jeg ikke gættet!

  Vi har 2 æbletræer og 1 kirsebær. Til at overskue ;0)

  SvarSlet
 4. Madame: Jeg troede heller ikke, at den kunne gro her, men plantede den bare ud for "husfredens skyld" ;)
  Rejen: Jeg har smidt dem ud, så det er for sent nu. Du kan faktisk godt få dværg træer i potter, som kan stå på altaner.
  Septemberliv: Gad godt have kirsebær, men jeg kan se, at naboens mega mega store kirsebær ribbes totalt af fugle... og det gider man jo ikke have, vel !!

  SvarSlet
 5. nøj hvor fint! Jeg troede heller ikke man selv kunne have kiwier, men der tog jeg så fejl. Super cool!

  SvarSlet
 6. Wow, det var eksotisk...:-)
  Vi har 6 æbletræer, 4 blommetræer og 1 fuglekirsebærtræ.Og en del hyllebær.Så vi har et rigt fugleliv her hos os..:-)

  hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 7. Jeg var heller ikke klar over, at man kunne "dyrke" kiwi herhjemme :-) Vi har æbler, pærer og div. bærbuske + hyld i massevis :-) Det er herligt, at kunne gå ud og hente dagens frugt/bær ration i haven ;-)

  SvarSlet
 8. Ej hvor sejt... Sådan en plant vil jeg da se efter, det kunne være sjovt at prøve !

  Vi har et dværg kirsebær træ, så det skulle ikke blive så højt, og vi kan lægge net over det. Har fået de skønneste kirsebær fra det i går, store og mørke ummmmmm.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 9. Camille: Og så er de ikke engang behårede som normalt :)
  Hyacinth Bucket: Det er jo en hel frugtplantage !!
  Margrethe: Ja alt hjemmedyrket slår altså det fra butikkerne i alt.
  Marianne: Ja det kunne da være en god løsning. Kirsebær er jo hundedyre, hvis man skal ud og købe dem. Og kirsebærtræer er så smukke... måske ikke lige med net over ;)

  SvarSlet
 10. hej Mutter !

  nej hvor dejligt....ja jeg troede vist heller ikke man kunne få kiwi til at gro her og i detmindste måtte det være i drivhus....så det er da godt gået....
  mht. mine frugttræer og buske så har jeg solbær, hvide ribs, røde ribs, stikkelsbær, æbler, pæretræ ( som dog ikke har givet endnu)...nøddetræ...brombær (tornfrie og med torne)..hyldetræ...men har lige her i sommer købt en figen og to vin...og vi har planer om mange flere frugttræer.....tror også vi skal have flere solbærbuske.....stikkelsbær og ribs....nå ja og så har vi plantet 8 blåbærplanter, det var jeg da lige ved at glemme....

  SvarSlet
 11. Hej...
  Tak for Link :-)
  Nu kommer gartneren lige forbi og siger at det er en "Stikkelsbær-kiwi" du har der. Den gror fint udendørs i DK. Smager dejligt!
  Alm. Kiwi kan også gro i DK men helst på en lun sydmur hvis det er udendørs.
  Jeg har en meget lille have. ca 100 m2.
  Men har alligevel sneget:
  1 søjle-æbletræ 'Mcintoush'
  2 Hindbær 'Autum Bliss' og 'Fall Gold' Som modner sent og defor ikke bliver spist af orm. 6 Jordbær planter 'Ostara' som er remonterende(dvs. giver bær hele aftenen)
  Stikkelsbær-kiwi 'Issai' (Selvbestøvende) Blåbær 'Sunshine Blue',
  Skovjordbær og tyttebær som bunddække.
  Ind i haven

  SvarSlet
 12. Kiwiplanter har jeg godt nok set man kan købe, men regnede, som de fleste andre her heller ikke med de kunne blive til noget i DK. Vi har æbler, pærer og kvæder, hindbær, solbær, røde og hvide ribs og jordbær. Pyh, det lyder voldsomt ☺ Vi har måtte fælde kirsebær- sveske- og reneklodetræerne, fordi de var blevet alt for store (og gamle) Men jeg savner meget mine kirsebær ☺ Så jagter jeg hyldebær, hyben og brombær uden for matriklen. Måske jeg skulle anskaffe mig en kiwi.

  SvarSlet
 13. Kiwi- det troede jeg ikke man kunne dyrke i Dk. Herligt :-)

  SvarSlet
 14. det var da ganske enkelt fantastisk sådan at få en gratis uventet gave i form af kiwier :-)

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger