lørdag den 12. juni 2010

Store udplantningsdag


Idag har det været gråligt og dermed været det perfekte udplantningsvejr. Udestuen er langt fra tømt for alt det, som skal ud i det fri, men det gav et godt hug.

Bl.a. røg de fleste græskarplanter ud. De fik noget hønsemøg fra kyllingerne gravet ned omkring sig. Det er nemlig nogle af de græskar, som kan komme til at veje mere end 100 kg. Det har de nu indtil nu aldrig gjort hos os. Men vi har heller tidligere ikke gødet dem. Gu´ ve´ hvor mange glas et syltet græskar på 100 kg fylder.....spekulerer konen med æggene ;)

Porrerne har også næsten forladt udestuen nu. Jeg tror, at der mangler en enkelt eller to bakker.
Porrer er bare det værste at plante ud. De er så nemme at så i en urtepotte, men senere kommer arbejdet. Jeg syntes idag, at det var nemmest at lirke en lille planteskovl frem og tilbage og så dumpe et par stykker i. Nogle år har jeg også brugt en spade. Blyantsmetoden synes jeg er besværlig.

Men for hunde da hvor bliver det skønt at høste sine egne porrer igen. Sidste år gad jeg ikke rode med det og ærgrede mig gul og grøn hver eneste gang jeg måtte smide en 20´er for 4 stk. i brugsen.

2 kommentarer:

  1. Her er der plantet ud for ca 14 dage siden... gad vide om de er overlevet dagen idag - her har stormet og blæst som på en efterårsdag. Puha jeg skal ikke ud ;0)

    SvarSlet
  2. Merete: Dine skal nu nok overleve, når de allerede har 14 dage på bagen.

    SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger