torsdag den 15. juli 2010

Mutters og Ingeborg Suhrs agurkesalat.

I Ingeborg Suhrs kogebog står simpelthen bare alt. Også hvordan man laver agurkesalat.... men alligevel lavede jeg lige lidt om på opskriften, så den matcher den "Mutterske" familie.
1 liter eddike, 5 dl. vand, 40 spsk sukker, 2½ tsk salt,  og 17 vrid på peberkværnen. Hele baduljen koges sammen og hældes på de rengjorte glas, hvor skivede agurker allerede venter sammen med 2 chili, 2 løg og 8 dildkroner.

Frk. Suhr vil skive agurkerne tyndt, men i Mutters køkken skæres de 1-1½ mm tykke, for så er der stadig bid i, når de skal nydes.

Jeg elsker simpelthen at gemme havens små skatte på glas. Nu skal det bare stå og trække, inden vi kan nyde det. I mellemtiden kan vi spise de friske agurker fra drivhuset. De giver godt lige nu, men bladene er desværre begyndt at blive lidt grimme allerede. Måske man lige skulle kigge på lidt nyttedyr for at holde den gående lidt længere.

7 kommentarer:

 1. Tak - Det er da det jeg skal lave... Det vælter ud af drivhuset med agurker lige nu !!!

  Havde slet ikke tænkt på at sylte dem !!!

  men det er jo GUF !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Kan også være at jeg skulle forsøge at lave til Jimmi jeg spiser ikke selv agurkesalat, og så kan min mor jo også få et glas eller to.

  SvarSlet
 3. Jule Mig: Ja kom du bare i gang. Du vil elske dig selv for det.

  Rejen: Jeg er heller ikke super god til de syltede ting med eddike. Kan faktisk kaste op, når eddikelugten spreder sig. Men træk vejret gennem munden og brug rigeligt sukker til "at tage smagen" ;)

  SvarSlet
 4. Det lyder spændende med din udgave af agurkesalat - den vil jeg prøve. Jeg har også Suhrs kogebog, har arvet den efter min mor, som gik på hendes husholdningsseminarium :-)

  SvarSlet
 5. Madame: Ja, den Suhrske kogebog er vist ret udbredt. Når Sønnike og Lillepigen om et par år flytter hjemmefra for alvor, får de sådan en kogebog med i rygsækken.

  SvarSlet
 6. Lidt af en portion, men det smager jo skøøønt!

  SvarSlet
 7. Septemberliv: Havde jeg haft flere agurker og mere eddike, havde jeg lavet af det også. Tidsforbruget er stort set den samme. Men til gengæld har du bagefter til mange flere dage.

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger