Opskrift på julerødkål special:
1 stort eller 2 små rødkål og 3 rødløg skives og steges i olie 5-10 minutter, inden nedenstående tilsættes, mens gryden stadig står på blusset, og mens der af og til omrøres.
- 3 skrællede æbler i tern
- 3 tsk. kanel
- 16 ss rørsukker
- 1 stang vanille ( bare læg stængerne i gryden, når indmaden er taget ud )
- salt
- peber
- ½ dl. cognac
- 1½ dl. æblecidereddike
- saften af 3 appelsiner
- revet skal af 1 appelsin i fine strimler
- 1 dl. tørrede tranebær
- 8 spsk ribsgele
- 8 spsk honning
Oprindeligt er opskriften Anne Larsens, men da den med årene er blevet efter hukommelse, svarer indholdet vist ikke længere til den originale. Men god det er den !! |
Ja de ser da godt nok små ud.. men til gengæld er de dyrere.. imponerende..
SvarSletDet er min mor der står for julemaden, så jeg slipper nemt om ved det i år.. :-)
Ja... Det er da vildt så små de kål er... Hvidkålen er heller ikke ret store, lige nu..
SvarSletSætter købe rødkål på bordet...
Ved ikke rigtig om der er noget vi spiser , som vi ikke spiser på andre tidspunkter... Men vi få altid koget gulerødder og kogte grønnebønner til julemaden...
Hyggehygge
Marianne
Hej Mutter. Jeg prøvede at lave rødkål for første gang for 4 år siden, og siden køber jeg helst ikke glas-rødkål. Hjemmelavet rødkål er jo helt fantastisk. Ligesom jeg heller aldrig mere køber glaskartofler til brune kartofler. Jeg vil hellere pille de små kartofler. Det er et irriterende stykke arbejde, men det er det hele værd.
SvarSletDin opskrift lyder meget lækker. Jeg plejer at bruge en opskrft fra en af Suveræne-bøgerne.
der er bare ikke noget bedre en hjemmelavet rødkål:-)
SvarSletInge: Gratis mad er min livret ;)
SvarSletMarianne: Beauvais er go´nok... men den homemde er bedre. Bønner kan jeg skovle ind året rundt men får desværre ikke lov. Måske jeg skulle indføre det til julebordet også.
Michaela: Det er nu også kun til jul, at jeg gider stå og rode med de små "rigtige" kartofler. De smager nu 1000 gange bedre - men man laver jo også kun selv sit eget stress.
Havehyrden:.... ikke helt enig. De første mange gange hjemmelavet rødkål var ikke et hit her, og sønnike sværger stadig til den hjemmekøbte - den anden smager vist lidt for meget af grøntsag ;)
Kære Mutter Vil ønske dig og dine en glædelig jul og et godt nytår. KNUS
SvarSletHej :-)
SvarSletSynes liiiige du skal tage et kig på min blog ;-)
Vi har også selv lavet rødkål i julen, men din opskrift ser da rigtig spændende ud! Den skal prøves næste jul :-)
SvarSlet