mandag den 20. december 2010

Julerødkål special.

Kun én gang om året laver jeg denne julerødkål.... selvfølgelig. Men se lige, hvor små rødkålshovederne er i år sammenlignet med et æble !!! Og sådan var det i alle butikkerne. Til gengæld lå prisen 3-4 kr højere end normalt.

Det er selvfølgelig langt nemmere at sætte Beauvais på julebordet, men jeg synes, at der skal være noget på bordet den aften, som man ellers ikke sætter på bordet. Det er jo ikke bare en almindelig tirsdag aften. Nedenfor kan du se ingredienserne til julerødkålen special.

Men hva´ med dig selv ? Hva´ sætter du på bordet, som ikke kommer på bordet en almindelig aften ?

Opskrift på julerødkål special:

1 stort eller 2 små rødkål og 3 rødløg skives og steges i olie 5-10 minutter, inden nedenstående tilsættes, mens gryden stadig står på blusset, og mens der af og til omrøres.
  • 3 skrællede æbler i tern
  • 3 tsk. kanel
  • 16 ss rørsukker
  • 1 stang vanille ( bare læg stængerne i gryden, når indmaden er taget ud )
  • salt
  • peber
  • ½ dl. cognac
  • 1½ dl. æblecidereddike
  • saften af 3 appelsiner
  • revet skal af 1 appelsin i fine strimler
  • 1 dl. tørrede tranebær
  • 8 spsk ribsgele
  • 8 spsk honning
Oprindeligt er opskriften Anne Larsens, men da den med årene er blevet efter hukommelse, svarer indholdet vist ikke længere til den originale. Men god det er den !!

8 kommentarer:

  1. Ja de ser da godt nok små ud.. men til gengæld er de dyrere.. imponerende..
    Det er min mor der står for julemaden, så jeg slipper nemt om ved det i år.. :-)

    SvarSlet
  2. Ja... Det er da vildt så små de kål er... Hvidkålen er heller ikke ret store, lige nu..

    Sætter købe rødkål på bordet...

    Ved ikke rigtig om der er noget vi spiser , som vi ikke spiser på andre tidspunkter... Men vi få altid koget gulerødder og kogte grønnebønner til julemaden...

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  3. Hej Mutter. Jeg prøvede at lave rødkål for første gang for 4 år siden, og siden køber jeg helst ikke glas-rødkål. Hjemmelavet rødkål er jo helt fantastisk. Ligesom jeg heller aldrig mere køber glaskartofler til brune kartofler. Jeg vil hellere pille de små kartofler. Det er et irriterende stykke arbejde, men det er det hele værd.
    Din opskrift lyder meget lækker. Jeg plejer at bruge en opskrft fra en af Suveræne-bøgerne.

    SvarSlet
  4. der er bare ikke noget bedre en hjemmelavet rødkål:-)

    SvarSlet
  5. Inge: Gratis mad er min livret ;)
    Marianne: Beauvais er go´nok... men den homemde er bedre. Bønner kan jeg skovle ind året rundt men får desværre ikke lov. Måske jeg skulle indføre det til julebordet også.
    Michaela: Det er nu også kun til jul, at jeg gider stå og rode med de små "rigtige" kartofler. De smager nu 1000 gange bedre - men man laver jo også kun selv sit eget stress.
    Havehyrden:.... ikke helt enig. De første mange gange hjemmelavet rødkål var ikke et hit her, og sønnike sværger stadig til den hjemmekøbte - den anden smager vist lidt for meget af grøntsag ;)

    SvarSlet
  6. Kære Mutter Vil ønske dig og dine en glædelig jul og et godt nytår. KNUS

    SvarSlet
  7. Hej :-)

    Synes liiiige du skal tage et kig på min blog ;-)

    SvarSlet
  8. Vi har også selv lavet rødkål i julen, men din opskrift ser da rigtig spændende ud! Den skal prøves næste jul :-)

    SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger