onsdag den 29. december 2010

Ny ven af huset

Solvej kommer nu fast hver dag.

Hun sidder lige udenfor stuedøren ud til terrassen og guffer de halvgamle æbler, som hun får et af hver dag. Det foder, som ligger på fuglebrættet er hun ikke så interesseret i, men måske opdager de andre små fugle det en dag, når de har været sultne nok i lang tid nok.

Jeg har læst et sted, at de vilde fugle meget hellere vil have hjemmelavet foder, hvor man rører frø i smeltet fedt/margarine, så når denne pose er spist op, skal det prøves af. Det er nemlig ret hyggeligt at have fjerede venner lige udenfor vinduet.

7 kommentarer:

 1. Dejligt at læse, at du fodrer fuglene, Mutter! Mine solsorte sidder klar hver morgen og venter på deres æbler og maste mejsekugler. De er vilde med noget fedt - også solsikkekerner, og så vand.
  Men Solvej er da vist en herre :-))

  SvarSlet
 2. Det er så hyggeligt at have fjerede venner på besøg og se dem spise af det foder man laver til dem. Men vi må ikke (bor i et lejlighedskompleks) pga. risiko for rotter.

  SvarSlet
 3. Så hyggeligt hun kommer hver dag, her i huset blive fuglene også fodret efter alle kunsten´s regler med hjemmelavet foder......og jeg bilder mig ind at de nyder det !!!

  SvarSlet
 4. Ja, jeg har også en Solvej - gad vide, hvor hannerne er, de kommer ikke her.

  SvarSlet
 5. Madame: Ha ha. Faktisk har vi både en Solvej og en Sigvald, så jeg har nok byttet om på navnene i skyndingen. Gider de kun spise mejsekuglerne, når du maser dem ?
  Klejs: Det var da synd... og et eller andet sted lidt skørt forbud, for rotter kan der jo komme alle steder. Bare der står en skraldespand er det invitation.
  Strikkeentusiasten: Det tror jeg bestemt, at de gør. Hvad blander du sammen til dem ?
  Lavendel: Hannerne kommer nok først, når der er "hanky panky" i luften igen.

  SvarSlet
 6. Jeg blander fedt/palmin med solsikkekerner/ pekannødder og hvad jeg eller har af nødder og tørret frugt......

  SvarSlet
 7. Hej Mutter !

  Rigtig godt nytår til dig...dejligt billede...jeg tor helt sikkert fuglene sætter pris på fodring...men du har ret i at det ikke altid er helt let, for nogle fugle spiser det ene og andre noget andet...det med fedt og frø i har jeg gode erfaringer med...fedt kan mange fugle godt lide...men solsorte og andre drosselfugle...vindrossel, sangdrossel og sjaggere kan godt
  lide frugt og bær også...som du skriver, at din solsort så også foretrækker...
  Jeg har en solsort...et par tror jeg...som har boet i haven siden foråret og jeg kan særligt kende fruen fordi hun har en hvid halefjer...to eller tre har hun haft, men et par stykker er tabt.....og der har helt sikkert været gang i to kuld unger i periodens forløb.....men det er dog længe siden jeg har set hende, måske har hun tabt den sidste hvide halefjer eller måske flyttet eller andet....jeg fodrer fuglene her i vintertiden, dog langt fra huset.....og har lige en pose med, når jeg går tur med hunden...og jeg kan se at krager også tager af det...men det er svært helt at bestemme, hvem som skal have det...jeg kanse at solsorte gerne tager frugt, hvis jeg lægger ud.....som jeg gør engang imellem....

  SvarSlet

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger