tirsdag den 6. april 2010

At så porrer selv.

Her står de så - de lange græsstrå-agtige porrespirer, som senere skal plantes ud i haven.

Porrefrø spirer hurtigt og nemt, så det kan alle vist finde ud af at dyrke. Der hvor mange går kold, er den dag, hvor porrerne skal plantes ud i haven. Hvis de har stået for varmt og ikke haft lys nok, er de ofte blevet ranglede og tynde som sytråde. Sådanne porrer er næsten ikke til at håndtere. Ej, hvor jeg næsten kan sidde og bande bare ved tanken.!!#!

Løsningen er at klippe porrerne halvt ned, når de skal udplantes. De skal nok vokse sig store og fine igen.

Ude i haven stikker vi en spade i jorden, vrikker lidt frem og tilbage og dumper så 2-3 porrer ned langs spaden og trækker den forsigtigt op igen. Så skubbes jorden til omkring porrerne. Det gør ikke noget, at kun et lille stykke stikker op. Alt det, som dækkes af jord bliver nemlig til det hvide lækre på porren.

Mens vi udfører denne udplantning Fatter og jeg, så balancerer vi rundt på tynde brædder, så jorden i køkkenhaven ikke trædes ned.

Der er også mange, som bruger en blyant til at lave det hul med, som porren skal sættes i. Denne metode fungerer ikke for os. Det er næsten umuligt at få porren ned i det lille hul og få jorden trykket pænt sammen om den bagefter.

De sidste 2 år har jeg været doven og bare sået porrerne direkte ud i jorden. Det kan man nemt, men de når så ikke at blive ret store. I år vil vi have porrer, så vi kløjs i det. Det koster jo næsten ingenting at så et brev porrer selv. Men det koster kassen at skulle i supermarkedet og købe porrer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Værs´go ordet er dit nu:

På natbordet lige nu

På natbordet lige nu
Gode bøger